Ajánlások

Kalocsai Andrea

a Duna TV főmunkatársa

Néhány éve a Duna Televízió egyik műsora során jutottam el a Szikincei Fesztiválra.

Miközben a próbára készülődtünk, fedeztem föl, hogy az egyik sátorban szebbnél szebb ruhák sorakoznak. Azonnal „szerelembe estem” és az egyiket szinte próba nélkül szerettem volna megvenni. Két meglepetés is ért. Egyrészt maga a tervező sem gondolta volna, hogy megveszi valaki, hiszen elsősorban bemutatásra szánta, másrészt kiderült, hogy Zsuzsa nem más, mint Szarka Gyula felesége. Szinte abban a pillanatban „régi ismerősökké” váltunk. De a ruhát még mindig nem sikerült megvennem. Amiért elsőre megtetszett, az az összhang, amitől egy nő is harmóniát sugároz maga körül. Hihetetlen ízlés párosul a hagyománnyal, az érdekes bársonyanyagok összhangjával, mindez megtetézve a múltunkat idéző zsinórozással.

Egyszerűen akartam egy ilyen ruhát, hiszen aki közéleti tevékenységet folytat – legalábbis én így gondolom – annak fontos, hogy az egyénisége is megmutatkozzék és mindemellett a közízlést is formálja. Nem adtam föl és Zsuzsa jóvoltából már két gyönyörű bársony kosztümmel rendelkezek, amelyet eddig mindenhol megcsodáltak. És nem véletlenül. Az egyedi tervezői stílus mellett, különleges mintás bársonyanyagok és zsinórok harmóniája működteti a „NŐT”. Talán emiatt is figyeltek föl Zsuzsa egyik ruhájára egyik forgatásom alkalmával egy divatbemutatón. A következő divatmustrán már Zsuzsa ruhái is elkápráztatták a közönséget. Ha már végképp nem tudom mit vegyek föl egy alkalomra, férjem kivétel nélkül Zsuzsa ruháira mutat. Lehet, hogy férfiakra is kellene terveznie ?

 

Holocsy Katalin

Színművésznő, Komáromi Jókai Színház

Nagyon közel áll hozzám a magyar népi hagyomány, mint a zenében, mesterségekben, úgy az öltözködésben is. A Szarka Zsuzsa által tervezett ruhákban épp ezt a hagyományt vélem felfedezni, nagy hangsúlyt fektet a zsinórozásra, pántlikák használatára, különleges anyagok gondos megválasztására. A ruhák eredetiségét és egyediségét abban látom, hogy Zsuzsa a régi hagyományokat próbálja ötvözni a mai nő eleganciájával, légiességével és nőiességével. Ezáltal a ruhák mindennapi viseletként bátran hordhatók és ami még egy nőnek nagyon fontos, nem kell tartanunk attól, hogy a ruhánk szembe jön velünk az utcán :-).

 

Pápai Erika

Színművésznő, Budapest

Szeretem Zsuzsa ruháit, mert szeretem ami nőies, ami finom és természetes anyagból készül. Szeretem, hogy az egyénisége minden ruhájában jelen van, akár barokkos, akár tradicionális népi ihletettségű. Szeretem, hogy szépnek akar látni és láttatni minket, nőket.

 

Baráth Tiborné Pataky Szilvia

CANTON LOVASKLUB, Mosonmagyaróvár

Ruháiban egyszerre van jelen a sajátos mesterségbeli tudás, a szakma iránti alázat és a kortárs design újító ereje. Alkotó, akinek magas színvonalú, igényes kivitelű ruháit viselni kell, mert sajátos bájjal, és irányzattal divatot teremt, de egyszersmind maradandó szépséget hozott létre e ruhákat viselő nők szépségének kiemelésére, hangsúlyozására. Nem baráti túlzás: de ezen elegáns kollekcióval megvalósította kitűzött célját, hogy a nőt formássá, egyedivé, széppé tegye.